de bruiloft
Door: Annika
Blijf op de hoogte en volg Annika
26 Augustus 2007 | Nederland, Amsterdam
Vrees dat ik de aankomende dagen niet veel tijd zal hebben en nu op de zondagmiddag is het wederom rustig.
Goed, gisteren dus de trouwerij gehad. Wij, Andrea en ik, keurig netjes op tijd (om 09:00 uur 's-ochtends) aanwezig bij de kerk. Nou ja, iets wat voor kerk moest doorgaan. Het was midden in de nabij gelegen town-ship en de kerk bestond uit tegen elkaar aangeplaatste aluminium wanden en hangende dekens.
Ook was het bijzonder om zo vroeg door de town-ship (we hadden begeleiding) te lopen.
Mensen kwamen vanonder een laag van 5 dekens naar buiten rollen, de koeien liepen los langs de hutjes, loslopende kippen, blaffende honden en smeulende opgebrande vuurtjes.
In ieder geval, wel behulpzame mensen want ze raadden dat we voor de bruiloft kwamen en die werd niet hier gehouden maar ergens anders. Ook kon het nog wel even duren want de bruid was nog niet klaar.
Inderdaad: om 11.30 uur begon het pas. Gelukkig was de accomodatie wel beter. Geen kerk maar een soort hal waar we hartelijk werden verwelkomt door diverse mensen.
Wat een belevenis, zo'n trouwerij. Bij de eerste liederen (knoephard) gingen alle bezoekers al compleet uit hun dak en bij aankomst van het bruidspaar was het een kabaal van jewelste. Alle vrouwen maakten een soort van idianengeluid. De vrouwen en mannen moesten trouwens gescheiden van elkaar zitten, de mannen rechts van de hal en de vrouwen links.
Eigenlijk bestond de hele ceremonie uit liederen en halleluja's en Amen's. Niks geen saaie bedoeling want zowel de mannen als de vrouwen dansten aan één stuk door. Ik voelde me echt een stijve hark en zelfs de vrouwen van in de 60 hadden meer swing dan ik.
De plechtigheid bestond uit over en weer sieraden geven. In plaats van alleen een ring, deden ze ook bij elkaar een armband en horloge om. Dit is niet standaard maar hangt af van hoeveel de man aan de vrouw te bieden heeft. Bij het tonen van elk sieraad ging de kerk/hal weer uit zijn dak.
Aparte bedoeling (!) maar wel erg leuk om mee te maken.
Op het laatst was het saai. Twee mannen gingen tegenover elkaar preken waar we uiteraard niks van konden verstaan en er leek maar geen einde aan te komen. Hun plotselinge stemverheffingen hielden mij wakker maar bij Andrea mocht het niet baten, zij was ingedommeld...
De mensen vonden het desondanks geweldig dat we er waren en nodigden ons ook uit voor het eten. Dat moesten we afslaan omdat we ons eigen feestje hadden op het Topsy terrein.
De disco-avond was erg geslaagd. We hadden de eetzaal gebruikt als locatie en de nodige versiersels aangebracht. Verder muziek, popcorn, chips, drankjes, bellenblazers, ballonnen en de kinderen waren door het dolle. Was dus weer genieten.
Op het eind was ik een beetje trots, want ik hoorde Mimi, een meisje van 3 jaar die heel erg in haar eigen wereldje leeft, een paar keer mijn naam roepen toen ze in haar bed lag. Helaas mogen we niet op de slaapkamers komen maar ik heb nog om het hoekje kunnen zwaaien.
Ook zij had al een speciaal plekje bij mij veroverd maar ach, welk kind niet hier.
Tja, die kinderen, met het minste al beregelukkig en dankbaar. Ik wou dat ik meer te geven had momenteel en ook dat ik nog veel meer tijd met ze had. Aanstaande woensdag is al mijn laatste dag hier! Ongelooflijk. Als ik dit voor mijn boeking had geweten, was ik zeker langer gebleven.
Maarja, een paar daagjes Kaapstad is ook niet verkeerd (kan niet wachten op friet met mayo) en ik verheug me ook op de dierenprojecten. Zal wel totaal anders worden!
Zo, ga nu nog even wat schoonmaken in het vrijwilligershuisje want om 16.00 uur arriveert een nieuwe vrijwilliger.
Morgen, gaan we trouwens een ander, soortgelijk, project bezoeken. Ik was uitgenodigd door de oprichtster ervan toen zij hier voor een bezoekje was. Ben benieuwd.
Oh ja, en bedankt voor alle geschreven reacties, leuk!
hiephoi
Liefs,
Annika
27 Augustus 2007 - 07:36
Kwekchen:
Hoi Pullie, wat verschrikkelijk om woensdag die lieve kindjes achter te moeten laten, misschien maar beter voordat je jezelf helemaal aan ze gaat hechten. Toch ook een spannend vooruitzicht een nieuw project, andere mensen en omgeving. Ben benieuwd naar al jouw nieuwe verhalen. Gaaf om zo'n bruiloft mee te maken, heel wat anders als hier. (dus eigenlijk heb ik nog een horloge en armband tegoed........)
Ik ben afgelopen zaterdag naar de kapper geweest, een korte coupe!
Verder gaat hier alles goed, Cees is druk met de badkamer bezig. Tegen de tijd dat je weer terug komt hoop ik dat hij klaar is... Nou lieve pullie, geniet nog even van die kleintjes en geef ze een dikke knuffel! Dikke zoen, Inge -
27 Augustus 2007 - 08:33
Bas:
Ik maak me enigszins zorgen om je biertax; alles goed en wel maar zo'n tax moet je goed onderhouden. Ik zal hier nog wel n paar biertjes bewaren!
wat Inge betreft Sinnead OÇonner kun je naar het rijk van de fabelen verwijzen zo kort dus!!!!! Maar wel echt klassiek en mooi.
Laila zegt op kantoor: we zijn met z'n 3-en oh ja goh: Max en ik doen ook nog mee.
En zolang er bruiloften zijn zijn er ook geen Canadezen!
Geniet. Groet Bas -
27 Augustus 2007 - 09:34
Laila:
zoals je nu wel merkt is er tijdens je afwezigheid nog niks veranderd op kantoor, het is weer een van die heerlijke gezellige maandagochtenden. Met toestemming van Bas even een kort berichtje op deze site. Wat gaaf zo'n bruiloft zal eens met Ab gaan praten lijkt me wel wat al die sieraden, beter dan een peper/zout stelletje toch?? Wil je even veel succes wensen als je afscheid moet nemen van iedereen daar, zal wel niet meevallen, maar ook de dieren hebben je liefde een aandacht nodig. Ook veel plezier in Kaapstad, volgens Max hebben ze daar hele mooie hagelwitte stranden, mmmmmmm!!!
Liefs Laila ( gister een frietje super gegeten, moest nog aan je denken hihihi)Saar heeft gister een extra knuffel gehad namens jou -
27 Augustus 2007 - 14:09
Nog Iets:
ondanks haar vlooien !!!!!! -
28 Augustus 2007 - 17:41
Aldenhof:
daglief wat zul jij een zware rugzak mee terugbrengen leuk om te lezen hoe je alles ervaart wij zijn apetrots op jegeniet maar met volle teugen tot je volgende ervaring veel liefs w.en j. -
28 Augustus 2007 - 19:25
Dirk:
Hee Annika jij maakt ook vanalles mee heh stijve hark!! ;-)
Enuh wanneer ga jij trouwen??
Hehheh
hahahahaha!
Heb afgelopen zaterdag trouwens nog een supertje oorlog op
Gemeen heh.... :-)
Succes nog x
01 September 2007 - 10:06
Elles:
Hallelujah! Hier ben ik dan eindelijk op jouw stukje web. Echt erg dat dit zolang geduurd heeft. Ik heb net alle verhalen gelezen. Helemaal super. Ik wou dat ik erbij was geweest, maar dat weet je. En dan die bruiloft, ik geloof toch niet dat jij je flink getrainde salsa-heupen niet in de strijd hebt gegooid bij die oude tantes! Kun je toch niet maken t.o.v. van Nederland?
Ik kom net mijn bed uitrollen, gisteren tegen wil en dank (euheu) tot in de late uurtjes mijn salsapraktijken weer op een heleboel mannen gebotvierd en nu ga ik maar eens even wat nuttigs doen. Eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in dus ik zal kijken wat het wordt.
Lieve schat, echt geweldig dat je het geweldig hebt. Geniet dubbel en dwars van je patatje in Kaapstad. Ik hoop dat het afscheid van die kids je niet al te zwaar gaat vallen. Dit is het moeilijke gedeelte van je avontuur. Maar er wachten alweer nieuwe dingen. Ik zal vanaf nu een trouwe lezer worden van "waar ben jij" Ik beloof. AMEN.
dikke zoen Elles
04 September 2007 - 15:23
Anke:
Hoi hoi,
Wat leuk, je eigen site. Wat een verhalen allemaal. Klinkt allemaal super.
Vanmorgen op kantoor geweest en je site-adres gekregen.
Hier ook alles oke. Kevin gaat voor de vierde week naar school. Hij vindt het "vet cool".
Met Wessel gaat het heerlijk. Hij groeit als kool. Het is een tevreden manneke. Sinds een week of 6 slaapt hij 's nachts door; we worden echt verwend.
Het is heerlijk thuis, maar wel ontzettend saai. Ik ben blij als het 1 oktober is en ik weer kan gaan werken!!!!! Wel heel druk, maar ik ben alleen maar met de kids bezig, huishouden, boodschappen etc. en dan begint het weer van voor af aan.
Maar goed, genoeg over mij. Geniet van je heerlijke tijd en tot over een maand of 2!!!!!
Doei.
Anke. -
04 September 2007 - 16:12
Cobyentheo@planet.nl:
Dat was nog eens een bruiloft!!! Hier is de plechtigheid binnen een uur klaar.... En als je een kartiertje te laat begint gaan de mensen al lopen!!!
Je blijft ons verrassen met wat je meemaakt. Ervaringen, die je jaren later als dankbare herinneringen zult koesteren.
Intussen zit je al 'tussen de dieren' en hopen we gauw te lezen hoe het je daar vergaat.
Heel veel groeten uit Rhenen.