he he
Door: Annika
Blijf op de hoogte en volg Annika
12 Oktober 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
Inmiddels op mijn laatste project gearriveerd en ik moet zeggen dat ik het beste voor het laatste heb bewaard wat ook mijn opzet was.
Elke dag bezig zijn met paarden, wat wil je nog meer. Werken kan ik het niet noemen. Tot nu toe elke ochtend een paardrijtocht door de bergen gemaakt wat prachtig is en daarna zijn we tot nu toe elke keer getrakteerd op koffie en taart. Kate's (projectleidster) motto is dat we goed voor onszelf moeten zorgen en ze voegt de daden bij het woord, wat een verwennerij, heerlijk! Vrees dat ik niet meer in mijn kleren pas bij thuiskomst. Maargoed, taart eten dus en daarna hebben we pauze, uitrusten van op het paard zitten en taart eten???
In de middag zijn we druk bezig geweest met het verzorgen van de 15 paarden en ieder van ons heeft een paard toegewezen gekregen om mee te werken.
Mijn paard heet Syrus en hij is echt prachtig en helemaal naar mijn smaak. Jong, speels en ondeugend. Ik ben nu al gek op dat beest.
Syrus moet worden ingereden en we hebben gewerkt dat hij went aan het/mijn gewicht op zijn rug, gaat goed (gelukkig).
De slaapaccomodatie was weer even wennen. We, ik, Marije en Lienette (beiden komen ook uit Nederland), slapen in iets wat lijkt op een mix van een container en caravan. Apart. De apen zijn behoorlijk brutaal en slingeren voor onze ogen tussen de bomen of zitten ons te observeren, grappig.
Waar ik helemaal gestoord van word, zijn de megaspinnen en andere ranzige insecten, vreselijk. Gisteren lag er slangenschijt in ons keukentje, is toch smerig? De aanwezigheid van 2 superlieve knuffelhonden compenseert de boel weer een beetje.
Verder is het heerlijk om boodschappen te doen, alles maar in laden wat lekker is of lijkt, en niet te hoeven afrekenen. De vakkenvullers hebben het na onze komst druk op de chocolade-afdeling.
Het afscheid van Daktari vond ik trouwens niks aan en ik mis de gezellige familiesfeer, de onverwachte dingen die er konden gebeuren, de humor van Julie en de heerlijke rust die er hing.
De laatste dagen waren er nog harstikke leuk wat niet echt hielp bij het afscheid nemen. We gaan elkaar zeker nog een keer treffen in Hoedspruit.
Gelukkig is dit paardenproject ook superleuk en 1 groot feest.
Helaas zijn de internetmogelijkheden niet optimaal dus mijn verslag hierover zal ik merendeels live afleggen over een klein maandje, gadverdamme!!! Nee hoor, heb best zin om jullie allemaal weer te zien.
Moet nu afronden want we gaan boodschappen doen. Oh ja, denk even aan mij zondagochtend. Dan zit ik namelijk i.p.v. op een paardenrug op de rug van een olifant, joehoe!!!!
Fijn weekend,
Liefs Annika
12 Oktober 2007 - 09:10
Babette:
Lieve Annika,
Jahaaa, nog maar een paar weekjes (gelukkig voor ons, duidelijk wat minder voor jou)!!! Maar goed, nog maar even niet aan denken, toch?
Ga zeker aan je denken zondag, niet vanaf olifant of paard maar hoogstwaarschijnlijk gewoon de bank...
Volop herfst hier, bereid je maar voor!
Nou, veel plezier nog met Syrus (mooie naam trouwens) en tot gauw weer!
xxx
Babette -
12 Oktober 2007 - 19:05
Ans:
Leuk al je verhalen, Annika! Geniet er nog lekker van en zondag veel plezier op de rug van de olifant! Wij gaan gewoon door met werken, ramen zemen en w.c. poetsen enz. Haha!!! Maar eind november ga ik een paar dagen naar Yvon in Zweden! Verheug me daar erg op! Groetjes en nog een paar fijne weken voor jou!!! -
13 Oktober 2007 - 08:23
Maria:
't is weer zaterdagochtend, en ja hoor, weer zo'n heerlijk verhaal van je. Nu al weer met je laatste traject: de paarden. Wat gaat het toch snel. en dan nu (nou ja, morgen) op een olifant. Je hebt het goed voor elkaar. Ik moet me misschien toch nog maar eens gaan bedenken, of dat ook iets voor mij is; alhoewel al die insecten, slangen enz.!
Annika heel veel plezier meid en en rijd maar veel op je paard, want als je terug bent zal het er wel niet inzitten, om het dagelijks te doen.
Veel plezier en tot.....
Maria -
13 Oktober 2007 - 08:51
Laila:
jeetje Annika, nu komt je droom helemaal uit, zo samen met je lievelingsdier, wat gaaf!En dan te bedenken dat je een maand later (19 nov.)alweer achter de telefoon zit om de mensen weer vriendelijk te woord te staan, (wat ben gemeen). Het uitstapje is al geregeld 22 november, we gaan een dagje naar de dierentuin kunnen wij ook wilde dieren zien en een safari maken. Voor jou ook leuk toch? Zo ik ga van mijn welverdiende weekend genieten, ouderwets shoppen met mama, mezelf gek maken om naar de nieuwste mode te kijken. Maar goed kan niet alles hebben. Annika nog heel veel plezier de laatste weken, ik verheug me erop om je weer te zien.
liefs Laila -
13 Oktober 2007 - 12:45
Saartje:
Lief bazinnetje
Ik ga me zorgen maken.
Ik hoor dat jij in dat verre land allerlei leuke dingen doet met mijn rivalen, terwijl ik op een kleedje bij de verwarming lig, die ook nog vaak uit is. Bah, wat een hondenleven. En dan hoorde ik mijn pleegvader ook nog zeggen, dat ik concurrentie heb!
Ik ga bijna weer verlangen naar Spanje, heerlijk in de zon, hier en daar een gegeven hapje en geen gedoe met een hond die alleen mijn kont interessant vind. Wat een aanhoudend monster is dat toch. Vaak snauw ik hem maar af.
En dan droom ik weer, dat ik weer lekker bij jou op zolder mag slapen in mijn vertrouwde mand, dicht bij een warme kachel.
Ik weer helemaal alleen met jou mag wandelen en dan rustig bij een bankje in het park uitrusten, i.p.v. 4 uur lang te moeten sjokken met mijn pleegouders, die zo nodig weer een wandeling hebben uitgestippeld.
Elke keer als ik de bel hoor, blaf ik zo enthousiast omdat ik denk dat jij binnenstapt, maar altijd weer die teleurstelling. Ik hoop dan maar, dat mijn blaf het nog doet wanneer jij komt. Je komt toch wel? Weer lekker op schoot.
Ben ook nog een weekendje uit logeren geweest. Ben toen ook verwend. Kreeg nog cadeautjes, maar die werden thuis weer werd afgepakt omdat ik er iets te enthousiast mee speelde. Grrrr.
Voordat ik nog somberder word met al die vallende blaadjes, hoop ik dat jij mij straks nog ziet staan of zal ik dan maar vast naar zolder gaan, want ze zeggen dat ik ook nog stink.
Je Saar.
13 Oktober 2007 - 20:00
Toos:
Hallo Annika,
Al weer je derde project en nog wel je lievelingsdieren. Wat super voor je. Taart en koffie hebben we hier ook nog wel, maar die geweldige vrijheid die jij daar ervaart, kunnen we wel vergeten hier. Vandaag genoten we in Wijchen ook van die mooie paarden en die lieve kleine pony's op de paardenmarkt.Was druk en gezellig. Geniet vooral van de olifanten (dit vind ik persoonlijk een van de mooiste dieren)en een fijn weekend.
Groetjes Toos -
15 Oktober 2007 - 20:30
Joke Vrolijk:
15 oktober 2007
Hoi Annika, waarschijnlijk weet jij niet eens meer wie ik ben, oude vrienden van je ouders uit Zwanenveld, maar ik hoorde van jouw avontuur en kon het niet nalaten om even iets te laten horen. Wat geweldig waar jij mee bezig bent in zo'n ver land en dan al die dingen wat je al gedaan hebt. Je zou er jaloers op worden en deze ervaring neemt niemand je meer af. Ik heb er echt respect voor.
Geniet nog van je laatste weken en kom gezond weer terug. Nog heel veel plezier
Groetjes Joke -
15 Oktober 2007 - 20:43
Tante Els:
Eindelijk dan een bericht van mij en heb wel alle verhalen van je gelezen nu en denk dat deze ervaringen daar je toch een andere kijk op veel dingen geven en reizen verruimt zeker je blik en denk met weemoed terug aan mijn vroegere safari in Kenya,als ik jouw ervaringen lees.Soms is het dan wel eens afzien met slapen of eten,maar de mensen die je leert kennen daar is ook interessant en je zult straks alles wel veel kleiner vinden en ook de vrijheid missen van de mooie natuur en rust.Te gek dat je nu ook nog met paarden werkt,want dat is toch wel je hobby,wat ik weet.Wij zijn net terug uit Tenerife,wat natuurlijk heel anders is maar de subtropen bevalt mij goed ook qua gezondheid en zijn ook aan het plannen om daar zeker in de winter te gaan wonen en later misschien voorgoed.Je hebt geloof ik nog een maand daar en Guus en ik wensen je nog heel veel plezier toe en hoor alle verhalen dan nog wel van je als ik je weer zie.
In ieder geval zijn we ook van plan om er een keer naar toe te gaan en lijkt me heel fijn gevoel om die kinderen daar te helpen en moeilijk om er soms afstand van te nemen.Nou heel veel groetjes en tot gauw weer.Guus en tante Els.