even snel
Door: Annika
Blijf op de hoogte en volg Annika
17 Oktober 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
Weer even internetgelegenheid gekregen.
Ja, de olifanten... wat een ervaring. We moesten belachelijk vroeg opstaan (04.00 uur) maar wonderbaarlijk genoeg geen ochtendhumeur. Kan ook niet met zo'n vooruitzicht toch?
Het was supergaaf. Ik moet toegeven dat ik wel een beetje zenuwachtig was toen ik die reusachtige olifanten klaar zag staan maar ik was in ieder geval meteen wakker.
Ach, ze waren zo lief. Het was een ongelooflijk mooie ervaring om zo dicht bij ze te staan, ze te kunnen aanraken, ze te voeren en uiteindelijk op hun rug te klimmen. Het was een tocht van een uur door de bush. Zo bijzonder!
(oh, werd net voor een medewerkster van het internetcafe aangezien). Er waren 2 baby-olifantjes die ook meeliepen, zooo lief en grappig. Jullie zullen ze wel zien op de foto's.
In de middag weer op de rug van het paard geklommen, wat een verschil!
De tochten zijn tot nu toe erg mooi. We rijden door de bergen en bijna elke keer treffen we giraffen, neushoorns, nijlpaarden, gnoe's, impala's en zebra's. Laatst reden we letterlijk tussen de giraffen. Dat is echt een voordeel als je op een paardenrug zit.
Gisteren blokkeerden neushoorns onze route en moesten we wachten op het moment dat ze besloten om ergens anders te gaan staan. Geen ramp natuurlijk want we konden ze zo uitgebreid bestuderen en ik was nogal onder de indruk van hun enorme hoorns. Die dieren wil je niet onnodig kwaad maken.
De omgeving is echt prachtig hier. Bergachtig dus met als resultaat prachtige uitzichten en mooie luchten. Blijft telkens weer een genot.
Wat Syrus betreft: tijdens het spelen met een ander paard is hij gewond geraakt aan zijn been, hij moest gehecht worden en een paar dagen rusten, helaas.
In de tussentijd bezig geweest met een ander paardje: Tinkebel (ahum). Pas 1 jaar oud en moet leren om mensen te vertrouwen, aangeraakt te worden, geborsteld te worden, enzovoorts. Aan mij de eer en tot nu toe gaat het goed. Het is echt een schatje en gisteren kwam hij uit zichzelf naar mij toe gelopen. Vooruitgang, joepi, met dank aan de door mij meegebrachte appels denk ik!
Oh ja, zaterdagavond moeten jullie duimen voor Zuid-Afrika, want dan staan "we" in de rugby-finale tegen Engeland. Spannend en ik heb wel zin in een feestje als we winnen.
Okee, ga er maar een eind aan breien, kan Lienet ook nog mailen.
Hoop dat alles goed gaat met alles en iedereen in Nederland en bedankt weer voor jullie berichten!
Liefs,
Annika
18 Oktober 2007 - 10:24
Ulrike:
giraffen, neushoorns en gnoe's is weer eens wat anders dan clienten die niet op komen dagen. Zoals nu het geval, waardoor ik even een berichtje kan achterlaten!!Toevallig heb ik het rugby gevolgd (een beetje)..hoop voor je dat ze winnen. Ik ben gisteren met babette naar het Nederlands elftal geweest!! Ze hebben gewonnen, maar van Basten maakt er een potje van!!!
Als je vaak genoeg "Tinkelbel" zegt, ga je vanzelf naar de kerst verlangen. De eerste kerstshows zijn al opgebouwd. de pepernoten liggen in de winkels... Erg he? geniet verder nog en een dikke kus. ps Vond het geweldig dat ik je laatst gesproken heb!! -
18 Oktober 2007 - 11:40
Jeroen:
Heej Annika,
Geweldige ervaring weer. Ik zie het gewoon allemaal voor me. Zeg die neushoorns vind ik nogal leuk he. Mocht je een keer de gelegenheid zijn en niemand let op, zou je er dan een voor mij achterover kunnen drukken en meenemen. Kunnen we Robbert mee pesten haha. Veel plezier nog en geniet er zo veel mogelijk van.
Gr
JerOEN -
19 Oktober 2007 - 17:32
Dirk:
Ha Annika, wanneer spring je op de rug van een neushoorn? :-(
Lijkt me geen fijne rit ;-)
Maaruh ik wil wel eens foto's zien...
Waar staan die eigenlijk of heb je daar geen tijd voor gehad??
Doeii xx -
22 Oktober 2007 - 07:40
Inge:
Lieve Pullie, ik zit nu op de kalender te kijken en realiseer me dat de tijd nu toch wel snel begint te gaan.
Wat heerlijk voor ons maar wat balen voor jou!
Wat een heerlijk avontuurlijk leven heb je daar toch, ben echt wel een beetje jaloers.
Geniet nog van alles!
Ik verheug me op alle verhalen en foto's.
Hele dikke knuffel, Inge. -
22 Oktober 2007 - 20:50
Toos:
Hé Annika,
Het is nu echt aftellen, nog 14 dagen. Zal wennen worden voor je. Het is hier koud momenteel.Dus nog maar even profiteren van het warme weer.
Groetjes Toos -
23 Oktober 2007 - 17:42
Elles:
Hee Annika, ouwe neushoornjager! Je verhalen blijven geweldig, maar ik vind het straks helemaal gezellig als je er weer bent.
En ik heb gehoord dat....je bent toegetreden! Joehoe! xxxxxxxxxxxxElles