gearriveerd! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annika Pul - WaarBenJij.nu gearriveerd! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annika Pul - WaarBenJij.nu

gearriveerd!

Blijf op de hoogte en volg Annika

07 Augustus 2007 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal!

Vandaag aangekomen op de plaats van bestemming. De reis is echt enorm voorspoedig verlopen, kon niet beter.
Bij aankomst op het vliegveld in Johannesburg, werd ik keurig netjes opgewacht door een vertegenwoordiger van de Topsy Foundation.
De plannen werden meteen gewijzigd. I.p.v. te starten met de oriëntatiedagen, werd ik meteen gebracht naar het terrein van de Topsy Foundation.
De oriëntatiedagen houd ik tegoed samen met een groep waarbij ook Nederlanders zijn. Vond het dus geen enkel probleem.

Onderweg in de auto hier naar toe, keek ik mijn ogen uit. Uitgestrekte, droge vlakten met heel veel sloppenwijken.
Ik had het me zo wel voorgesteld maar toch raar om het in het echt te zien.

Hier op het terrein is het redelijk goed georganiseerd.
Overdag worden hier schoolkinderen opgevangen en 23 kinderen wonen echt op het terrein. Sterker nog, zij slapen naast waar wij slapen.
Met wij bedoel ik de vrijwilligers, ik, 2 Duitse meisjes en een Zwitserse. Heel erg aardig allemaal.

Zij hebben mij alvast een korte rondleiding gegeven. Helaas toen de schoolkinderen er nog niet waren en de kinderen die hier wonen aan het slapen waren. Enkele heb ik wel al gezien. Wat een ongelooflijke schatjes!!!!

Ik kan niet wachten om ze morgen te ontmoeten!
Qua werk wordt je geheel vrijgelaten dus wanneer ik maar zin heb, kan ik een lokaal/ruimte inlopen om met ze te spelen of bijvoorbeeld te helpen met hun huiswerk. Ben benieuwd!

Ik heb er in ieder geval veel zin in. Het eten in de ochtend, middag en avond doen we ook samen met de kinderen.

Verder is er al het plan om a.s. vrijdag met ze naar de dierentuin te gaan in Johannesburg.
Ik en het Zwitsere meisje, Andrea, zitten er aan te denken om te blijven waar we (op advies) in een backpackershotel 2 nachtjes overnachten.

De jongen die mij oppikte zei dat er 1 leuke bar is, waar hij o.a. ook te vinden is a.s. vrijdagavond. Kan ik toch nog uitgaan hier, hoi hoi!
Het hotelletje ligt er vlak naast, dus geen zorgen papa en mama!

Op het terrein is internet. Echt ideaal.Ik zit nu in een afgesloten ruimte maar op de achtergrond hoor ik de kinderen spelen en zingen, zo grappig.

Het weer is trouwens NIET lekker...
Ik zit gewoon te rillen achter de P.C.
Maar er is mij beterschap beloofd, laten we het hopen.

Ja, ik kan tot nu toe niks anders zeggen dat het echt geweldig lijkt allemaal. Ik ben bang dat de tijd inderdaad gaat vliegen.

Oh, en Babette: keimooie armband! Was echt een leuke verassing! (ik heb trouwens mijn eerste CD met Zuid-Afrikaanse muziek al gekregen!)

Tante Joke en ome Wil, jullie ook heel erg bedankt voor het boek, komt goed van pas.
En papa en mama ook bedankt voor het boekje.
Ik werd wel raar aangekeken in het vliegtuig met die cadeautjes!

Tot nu toe is het allemaal nog heel onwerkelijk, de ene indruk na de andere.
Hetgeen wat tot nu toe het meest indruk op me heeft gemaakt is de enorme armoede en de ongelooflijk lieve gezichtjes van de kinderen.

Ik zal snel weer mailen!

Liefs,
Annika

• 07 Augustus 2007 - 20:34

Babette:

Wat gaaf om nu al iets van je te kunnen lezen! Het klinkt of je er al een half jaar bent, haha. Geweldig dat het allemaal geweldig is. Ben benieuwd of je kan slapen van al die indrukken. Die kindjes, kan het me zo voorstellen...
    Ben benieuwd naar alle verhalen die nog gaan komen!

Enne, jij vergeten: hiephoi!

kus,
    Babette

ps Ben blij dat je armbandje mooi vindt, staat je ook vast mooi.

• 08 Augustus 2007 - 09:43

Christien :

hallo annika wat leuk om dat allemaal te lezen ik denk dat je het erg leuk ga vinden en pas maar goed op je zelf ik blijf je volgen groeten van henk en christien

• 08 Augustus 2007 - 10:44

Jacqueline:

Hallo Annika, heel veel succes en plezier daar, maar dat gaat vast lukken als ik je verhaal zo lees!

Groetjes Jacqueline

• 08 Augustus 2007 - 21:49

Ans:

Ha Annika! Haha nu al je site gevonden! Fijn dat je goed bent aangekomen en GENIET ervan! Ik heb nu gelukkig ook vakantie en ga volgende week wandelen in Doetinchem! Heel veel groetjes en je hoort me nog wel!!! Ans

• 09 Augustus 2007 - 08:20

Chantal Van Deli:

He Annika, Kei leuk man dat ik nu alles al kan lezen wat jij meemaakt. Hoef ik niet te wachten tot dat we weer samen gaan eten haha. Ik ga je zeker volgen.Nou veel plezier daar en geniet ervan. groetjes chantal

• 09 Augustus 2007 - 09:23

Berry:

Hoihoi,

Klinkt veel belovend..........dus dat gaat helemaal goedkomen. Ennuhhhh wat betreft het weer is er geen enkele reden voor nostalgische gedachten; inmiddels komt het hier met bakken uit de lucht zetten, en de T-shirts liggen veilig opgeborgen in de kledingkast,

Berry

• 09 Augustus 2007 - 10:37

Ans En Albert V.oudv:

Hallo Annika leuk jou weer te zien je bent wel erg ver weg hoor maar voor jou een mooie ervaring, geniet er van sla alle mooie dingen in je op , en neem ze mee terug naar Holland.en geef de kindjes maar veel liefde leuk dat je zo iets bent gaan doen Annika wij wensen jou alle goeds en een fijne tijd daar .liefs Ans en Albert

• 09 Augustus 2007 - 12:46

Ulrike:

He Annika,
    klinkt geweldig!!!Lijkt me inderdaad raar dat je nu alles wat je in je hoofd had gewoon ziet. En die kinderen...oh, volgens mij kan je die wel opvreten. In welke leeftijd zijn ze?
    Mijn kinderen (sientje en Peppe) liggen nu in de REGEN!!! brrr..grrr..buiten. Het is een graadje of 18, eigenlijk herfst. Dus denk dat het bij jou wel meevalt dan of niet? Toch laat ik me niet gek maken en hebben we gewoon een hotelletje aan zee geboekt dit weekend.gek dat het lijkt dat je al een eeuwigheid weg bent. Laila smste nog dat ze het heel vervelend had gevonden dat ze niet bij jouw afscheid was. In het smsje van isteren vroeg ze ook weer hoe het met je was. Zij en Ab hebben het fijn in ieder geval. Nou geniet van alles...bij behoefte aan rust luister lekker naar jouw ipod en ik wacht je berichten (en foto's) af!! dikke kus Ulrike