tot nu toe
Blijf op de hoogte en volg Annika
09 Augustus 2007 | Nederland, Amsterdam
Allereerst bedankt voor alle berichten (ook die via de hotmail). Zo leuk om te lezen hier, ik had me er al op verheugd.
Het is onbeschrijflijk hoe de kinderen hier zijn, zo ontzettend lief, grappig, opgewekt en zelfstandig. De gemiddelde leeftijd is tussen de 4 en 10 jaar en de oudste is 18 jaar.
Ze zijn echt enorm aanhankelijk, willen niks anders dan knuffelen, op je rug/nek zitten en alle aandacht krijgen. Ze weten inmiddels mijn naam en ik kan telkens maar niet kiezen aan wie ik mijn aandacht geef.
Ik ben al gebombardeerd tot allerliefste vrijwilligster (zeggen ze vast tegen iedereen), ze hebben al een lied voor me gezongen (kippenvel) en 1 kindje, Nonzwula, vroeg of ik haar moeder wilde worden...
De namen zijn echt moeilijk om te onthouden, Nonzwula, ik bedoel maar.
Bezigheden tot nu toe waren: helpen met het eten, helpen met de Engelse les, knutselwerkjes maken (was niet mijn keuze, ben snel gevlucht), voetballen, basketballen en verder eigenlijk alleen maar spelen.
De communicatie is trouwens wel moeilijk. Alle kinderen spreken haast alleen Afrikaans en maar een beetje Engels. Dat is soms wel lastig.
De begeleidsters hier op het terrein zijn superaardig. Het is leuk om de verschillen van onze culturen te bespreken. Zo vinden zij het onbegrijpelijk dat ik op mijn leeftijd nog niet getrouwd ben en geen kinderen heb. Daar had ik maar 1 antwoord op waarna zij hartelijk moesten lachen.
Morgen ga ik samen met Andrea (het Zwitserse meisje) naar Johannesburg. Om 07.00 uur worden we weggebracht, pff, rare Afrikaanse tijden.
We hebben onze eerste biertjes samen al gedronken dus dat moet goedkomen, qua gezelligheid he.
Maandag komen we weer hier terug dus tot die tijd even geen nieuwtjes.
Jullie zullen het wel weer lezen.
Goed van je Ans, dat je de site hebt gevonden! Hoorde van Laila dat ze het was vergeten door te geven. Hoop dat je een fijne vakantie hebt.
Ik hoop dat alles goed met iedereen gaat en ik hoor (heel) graag van jullie,
HIEPHOI
p.s. het eten is hier werkelijk waar niet te eten, in de ochtend, middag en avond alleen maar gore papperige rijst met wat prut. Godzijdank hebben we een klein gasfornuisje in ons huisje waar we dankbaar gebruik van maken.
Oh ja, de zon schijnt volop hier, zalig!
09 Augustus 2007 - 14:23
Anne:
Lieve Annika,
Het klinkt helemaal geweldig hoor! Wat lief zeg, die kindjes. Gelukkig maar dat het zo goed gaat, ik weet dat je een beetje opzag tegen wat je daar misschien allemaal te zien zou krijgen. Het valt dus wel mee wat betreft de omstandigheden, aangezien je kunt mailen? En fijn dat je al een bierpartner hebt, ha ha! Ben benieuwd hoe Johannesburg is.
Hier gaat het allemaal z'n gangetje, wel een gek idee dat je zo ver weg bent.
Succes en veel plezier, we mailen!
Dikke x
Anne -
09 Augustus 2007 - 15:18
Tante Joke :
leuk iets van je te lezen ,was erg nieuwschierig naar de reis. ik ben niet zo `n ster, maar met veel oefenen gaat het best wel lukken. toen ik zag dat het bier goed was kon ik weer met een gerust hart gaan slapen .zo lief. dit is het begin van een lange tocht, niet door de woestijn maar door het leven met heel veel kleur .ome wil is aan het koken dus de tijd is voorbij. heel veel groetjes asta la basta. zorg goed voor jezelf.
10 Augustus 2007 - 08:07
Michael & Nancy:
Hi Annika
Het is leuk om weer van je te horen en vooral op deze manier. Je zit nu eenmaal in mijn geboorte land en dan ook nog bij de stand (Johannesburg) waar ik ben geboren. Dit is leuk en ondanks dat ik al een heleboel jaren niet mee terug ben geweest heb ik met genot kunne lezen wat jou ervaringen zijn. We hoop dat je nog veel plezier zult hebben en dat je kunt genieten van deze ervaring. Kijk goed achter je zelf.
Groetjes van Michael, Nancy en de Kids.
10 Augustus 2007 - 17:27
Dirk:
Hee Annika, allerliefste vrijwilligster!
Nou dan zul je het daar wel ontzettend naar je zin hebben heh!!
En zal de tijd ook wel voorbij vliegen...
Ik vroeg me af of je er nog een kleine vergoeding voor kreeg of is het echt allemaal vrijwillig, en krijg je bijvoorbeeld het verblijf alleen vergoed.
Heb je trouwens nog wat salsa gedanst met de kinderen daar of kunnen hun dat jouw beter leren, ritmisch als dat ze zijn!! :-)
Heel veel succes en plezier daar nog en ben benieuwd naar nog meer verhalen!
Groetjes Dirk -
10 Augustus 2007 - 18:49
Mirjam:
Dag lieve Annika,
Ik vind het fijn om te lezen dat alles goed gaat en dat je het naar je zin hebt! Leuk dat het klikt met Andrea. Is fijn om daar iemand te hebben met wie je het goed kan vinden. Ik heb me maandag op Schiphol nog wel zorgen gemaakt! Het overstappen in Parijs, zoiets is toch spannend. Gelukkig ben je goed aangekomen.
Hier in Nederland wordt het weer iets beter dit weekend. Zondag zal het zo'n graad of 25 worden. Lekker dus. Ulrike en ik gaan morgen vroeg naar Noordwijk aan Zee. We hebben daar heel veel zin in. Nog net op de valreep een hotelletje kunnen boeken. Wij gaan daarvan dubbel en dwars genieten.
Ben benieuwd hoe je het in Johannesburg hebt gehad?
Liefs en een dikke knuffel
Mirjam -
13 Augustus 2007 - 17:26
Saar (van Deli):
Hey Annika,
Wat ontzettend leuk om alles te lezen. En wat fijn dat je het zo naar je zin hebt! Ik kan me zo goed voorstellen dat de kindjes om op te eten zijn! Alleen het eten is minder...
Héél veel plezier nog!! De tijd zal inderdaad wel voorbij vliegen, dus geniet er maar van!
Groetjes Saar
Ps. Ik heb je mailtje doorgestuurd naar Floor, dus die kan je nu ook volgen. En ik houd Efi ook op de hoogte. -
13 Augustus 2007 - 18:51
Marije:
Hoi Annika!
Wat schattig al die kindertjes. Ik zie het al helemaal voor me. Wat zul jij veel mooie dingen mee gaan maken en gaan zien de komende tijd!!!
Heel veel plezier!