deel 2
Door: Annika
Blijf op de hoogte en volg Annika
14 September 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
Zo, wat heb ik me verheugd om deze email te schrijven want heb namelijk de mooiste paardrijrit en meest bijzondere nacht beleefd.
Dinsdag werd ik dus opgehaald voor een nieuw paardrij-avontuur.
We (ik en Trevor, een van de medewerkers daar) vertrokken rond 16.00 uur te paard en de zon was al aan het zakken. Toen we vertrokken, verkondigde ik dat het me zo geweldig leek om eindelijk eens een keer een olifant te zien. Mijn wens werd verhoord... We kwamen een jeep tegen en de mensen daarin vertelde dat een paar meter verder olifanten te zien waren!!
Wij reden rustig verder en plots zag ik ze. Mijn god, wat was dat mooi. Door de struiken heen, kon ik rechts van mij 2 olifanten zien kuieren. Het was zo'n magisch moment en ik was te perplex om maar iets te zeggen. Toen ik weer bij zinnen was, zei ik tegen Trevor dat ze rechts van ons waren. Toen werd hij ineens serieus en vertelde me dat ik dicht bij zijn paard moest blijven. Schrok wel een beetje van zijn toon en besefte me ineens het gevaar. Links van ons waren namelijk ook olifanten op een paar meter afstand en een paar meter voor ons was een jeep met toeristen die onze weg versperde. We zouden dus geen kant op kunnen als het mis zou gaan. Probeerde zo kalm mogelijk te blijven en wenste dat mijn paard hetzelfde zou doen. Het was echt spannend maar liep gelukkig goed af. Door de busch namen we een andere route om de olifanten te omzeilen. Maar ik heb ze gezien, eindelijk!
Tijdens de rit kregen we via de walkietalkie te horen dat er ook leeuwen waren gesignaleerd. Volgens Trevor moesten we die zeker niet tegenkomen en mijn spanning nam weer toe. Maar ook die omzeilden we en na een heerlijke rit met veel galopperen kon ik weer ontspannen onder het genot van een koud ....
Weer heerlijk gegeten daar en ik ben serieus verliefd geworden op die plaats. Zo prachtig en ik denk dat het het mooiste plekje is waar ik ooit ben geweest. Om nog maar niet te spreken over mijn verblijfplaats tijdens de nacht. Ze nodigden me uit en deze kans wilde ik niet laten schieten (hoewel ik me wel een beetje schuldig voelde t.o.v. mijn project). Hallelujah, wat was het een ervaring. Ik sliep in een tenthut (grenzend aan de wildernis) met daarin een hemelbed (ik overdrijf niet).De tentflap hield ik open zodat ik vanuit mijn bed naar de sterrenhemel kon kijken. Ik voelde me echt een koningin en wachtte op de dierengeluiden. Mij was verteld dat ik veel zou horen dus ik wilde zolang mogelijk wakker blijven wat moeilijk was in dat heerlijke bed!
Maar ik hoorde vanalles, geknor, gebrul, gejank, echt hoor, betoverend. De volgende dag verrukkelijk uitgeslapen (hoewel het pas 07.00 uur was) en na een heerlijk ontbijt gingen we aan de wandel met de honden. Oh ja, vergeet te vertellen over de douche. Die was namelijk in de open lucht en zo ook de w.c. Pff, hoop echt op een nieuwe uitnodiging en anders nodig ik mezelf uit. Moet dit echt nog een keer meemaken!
Het project hier is minder betoverend maar zeker leuk. Elke week komt er een nieuwe groep schoolkinderen die gedurende een week worden geschoold (o.a. dus door mij) in biologie, Engels, wiskunde en dierenkunde. Samen met de kinderen verzorgen we de dieren, zoals de uilen, impala's, gieren, eekhoorns, muizen (jak), carraval (wilde kat), servel (andere wilde kat), struisvogels, schildpadden, de ezel, de geiten, de honden en dat was het geloof ik. Van alle deze dieren gaat mijn voorkeur toch uit naar de paarden die hier rondom de boerderij in vrijheid loslopen. Gisteren met de kinderen op een rotsblok naar de zonsondergang gekeken en 's-avonds gezongen en gedanst rond het kampvuur. Was erg leuk. De andere vrijwilligers zijn een Duits meisje (20), een Deens meisje (25) en een Schotse vrouw (40).
Vanavond gaan we met z'n allen naar de pub/lodge waar we steak gaan eten en een rugbywedstrijd gaan kijken Zuid-Afrika-Engeland. Deze wedstrijd kun je vergelijken met een EK wedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Wordt dus wel gezellig.
"Mijn cowboy" arriveert morgen weer (was surfen) maar maken jullie je maar geen illusies, met zijn knappe kop is deze natuurlijk allang bezet.
Zooooooooo, hoop dat ik jullie niet te jaloers heb gemaakt. Hoop dat jullie allemaal een fijn weekend hebben. Trouwens, het is best koud vandaag, maar 26 graden, brrr.
Normaal dealen we met 38 graden.
Tot mails maar weer,
xxx
Annika
15 September 2007 - 08:51
Laila:
Goedemorgen Annika,
Hoe was de rugbywedstrijd? Kan me voorstellen dat je de paarden het leukste vindt, als ik zo lees wat je nog meer moet verzorgen.( muizen, moet er niet aan denken de nachtmerrie van vroeger op zolder-muizennest-brrr). Wat een geweldige nacht heb je gehad miste je de zonnebank niet boven je hoofd, dat heeft toch ook zo z'n charme?? ( even voor de andere lezers, Annika slaapt al bijna een jaar thuis onder de zonnebank,hihi). Zo ik ga aan de koffie, en voor de verandering het is hier mooi weer, de was staat buiten te drogen, kun je nagaan.
Hoogachtend,
je toegewijde zuster Laila -
15 September 2007 - 08:56
Maria:
Hoi Annika,
Aan het eind van mijn vakantie (die lang niet zo indrukwekkend is als jouw verblijf daar), begin ik me weer langzaam te richten op de werkelijkheid. Daartoe behoort o.a. jouw verhaal volgen, en dat was redelijk veel, want ik liep achter. Meid, wat beleef je toch veel daar en wat zie je toch veel; de olifanten in het echt tegenkomen, dan voel je je toch wel verschikkelijk klein of valt dat mee als je op een paard zit.
Ik wens je nog een goede tijd daar en geniet ervan. Maandag mag ik weer aan het werk, dus deze laatste twee dagen ga ik nog genieten. Moet lukken met de kermis voor de deur!
Heel veel groetjes, Maria -
15 September 2007 - 12:32
Aldenhof:
zozo dat was wel de moeite olifanten leeuwen,en nog meer wild.nou wij zullen het wel bij poezen en honden houden zoals woensdag hebben we zitten kijken naar de jonge honden van oranje ;was goed voer voor jou leeuwen geweestjonge jonge wat een wedstrijd. ikdenk dat je beter bij jou kunt kijken gewldig jaloers helemaal niet. ze hebben trouwens wel gewonnen in de laatste min ziezo ik kom net van een gesloten douche af ik ruik weer lekker en ga nu naar het winkelcentrum ijsje eten ook alzijn we aan het lijnen. heel veel liefsxxxxxxzo is het wel genoeg je kunt ook overdrijven doeiof hou je wo. -
17 September 2007 - 08:07
The Holy Master:
Zo te horen heb je daar prima naar je zin (dat kunnen wij niet zeggen....) maar vertel es hoe zit dat met die zonnebank ?????
Nee, geintje veel plezier in de bush en met je cowboy -
17 September 2007 - 14:19
Gijs:
He Nika, wat een verhalen, schitterend man...heb je de grote 5 nu al bijna bij elkaar gespaard....amai, klinkt allemaal ontzettend fantastisch, niet het idee dat je in een droom verzeild bent geraakt, and if so....Enjoy....veel plezier en tot spreeks
-x- -
18 September 2007 - 06:55
Elles:
Ik kom eraan!!!! Ik weet nog niet wanneer alleen.
Voor het goede gevoel ga ik even kort vertellen dat we (ik) in good old Nl. ook nog veel plezier hebben. En dat konijnen ook erg leuk zijn...haha. Prachtig weekend gehad, overheerlijk weer en nog lekkerder eten. En...Lina van Amanné is genomineerd voor Zwarte Zakenvrouw van het jaar. En raad eens wie alle publiciteit en communicatie rondom dit gebeuren aan het doen is?....Yes! Met als uitsmijter een Galadineravond in het WTC Rotterdam. Superleuk, maar mijn hoofd tolt, want NovioNova is ook niet meer te stuiten. He schattetat, geniet nog maar weer in het kwadraat en tot de volgende keer maar weer. x El