het was weer zover - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Annika Pul - WaarBenJij.nu het was weer zover - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Annika Pul - WaarBenJij.nu

het was weer zover

Door: Annika

Blijf op de hoogte en volg Annika

28 September 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Het was weer zover deze week: opnieuw is mijn hart veroverd door een stel kinderen.
Deze week hadden we een groep kinderen uit een weeshuis, 8 jongens van gemiddeld 15 jaar oud. Die kinderen zullen wel niet gedacht hadden, ik heb ze stuk voor stuk verliefd aan zitten staren deze week.
Judas en Brian waren mijn favorieten. Judas hoorde niet helemaal bij de groep en hij was vaak in zichzelf gekeerd. Ik heb echt alles uit de kast gehaald om hem meer op zijn gemak te voelen. Tijdens het voeren van de uilen vertelde hij dat zijn zesjarige zusje begin dit jaar wsa overleden, ach zo zielig. Mijn hart brak toen ik hem tegen zijn tranen zag vechten, zijn blik starend in het niets, arme jongen. Vond het fijn dat hij steeds vaker toenadering zocht bij mij zodat we een klein beetje een speciale band creeërden deze week met elkaar.
Brian was de clown van de groep. Hij was de jongste van het stel, 11 jaar oud. Wat een dromer!! Hem observeren was gewoon een feest. Als hij dit in de gaten kreeg, lachte hij van oor tot oor. Heerlijk joch.
En de anderen hadden ook stuk voor stuk hun eigen charmes: Evans met zijn aanstekelijke lach, Answer's verlegenheid en pretogen, Bongi die zo hard zijn best deed, Walter met zijn gulle lach en Thabo's enorme inzet om te leren was meer dan aandoenlijk. Ik hoop zo dat hij een eerlijke kans krijgt voor een studie of iets dergelijks. Besef maar weer eens dat ik en wij allen, zoveel geluk hebben in ons eigen land met onze studiebeurzen en mogelijkheden (had ik dat maar 15 jaar eerder beseft!).
Vanmiddag werden ze opgehaald helaas. Ik vind er geen bal aan om telkens weer afscheid te moeten nemen. Kleine Brian zat huilend achterin de auto en allen zwaaiden zolang als ze konden totdat de auto de bocht om was. Pff..... moet mezelf maar weer troosten met de foto's die ik heb en misschien dat ik een keer een bezoekje kan brengen aan het weeshuis?
Vannacht was aan 1 kant geweldig en aan de andere kant verschrikkelijk...:
Er waren 2 Franse gasten die op de grote rotsplateau wilden overnachten hier in de bush. Ze kwamen onverwachts maar uiteindelijk gingen we met z'n allen. Stretchers, slaapzakken, koelbox en hout om het vuur te maken, werden ingeladen en daar gingen we. De jongens lagen op bed en iemand van de staf sliep bij hun.
Het was een te gekke boel op de rots, echt heel gaaf en we boften want het was volle maan. Prachtig uitzicht hoewel de dieren kalmer waren met het heldere licht van de maan.
Op een gegeven moment waren we door de rode wijn heen en Julie en ik offerden ons met plezier op om meer te gaan halen. Was een hele beproeving, in de duisternis met z'n tweeën op de quarterbike door de bush. In 20 minuten waren we weer terug in het kamp, wijn opgepikt, w.c. opgezocht en snel weer terug sjeesen, dachten we. De quarterbike dacht er anders over, hij wilde niet meer starten...! Zonder ook maar een woord te zeggen tegen elkaar, probeerde Julie het ding aan de praat te krijgen en ik aan te duwen. Ik moet zeggen dat ik best wel trots was op mezelf, bezat ineens over bergen kracht. De quarterbike was ook onder de indruk en deed zijn ding weer. Eenmaal er weer op gesprongen waren we zooooo enorm opgelucht en ik denk dat we met ons gelach alle dieren die we niet zouden willen tegenkomen, hebben weggejaagd. Bedenk me nu trouwens dat we altijd nog onze toevlucht in de hut van de kinderen hadden kunnen nemen. Maargoed.
Eenmaal terug benuttigden we de flessen wijn want die hadden we niet voor niets opgehaald (plassen was trouwens ook nogal een uitdaging) en uiteindelijk diep in de nacht heerlijk in slaap gevallen met de wind door mijn haar.
Dezelfde wind bracht 2 uur later een regenbui met zich mee. Oh, het was verschrikkelijk!!! Ik werd wakker gemaakt uit mijn diepe slaap, had al meteen hoofdpijn, het regende en ik moest meteen in actie komen, alle spullen weer inladen in de auto. Wat een nachtmerrie! Wat was ik ongelooflijk chagrijnig. Het was half 5 in de nacht en
terug in het kamp nog 2 uurtjes kunnen slapen. 07.00 uur 's-ochtends weer paraat voor de kinderen. We waren er allemaal beroerd aan toe en zijn het nu nog steeds.
Morgen verlaten we voor het weekend de bush. Ben benieuwd hoe het zal zijn om weer elektriciteit te hebben en om weer onder de mensen te zijn. Hoewel, het is maar een klein plaatje waar we naar toe gaan.
Goed, geloof dat "de baas" zijn computer wil gebruiken maar te aardig is om te vragen wanneer ik er eindelijk mee uitschei.
volgende keer weer nieuwe verhalen.
Allemaal een heel fijn weekend toegewenst!!!
Liefs,
Annika

• 28 September 2007 - 18:37

Anders Ans R!!!:

Hoi Annika! Ik ben Ans R van het werk haha!!! Grappig dat er nog een Ans R reageerde! Wat een leuk verhaal weer! Ga maar lekker door met al die avonturen en wat kan ik het me goed voorstellen dat dat afscheid nemen van die kinderen iedere keer moeilijk is! Je zou ze overal mee naar toe moeten kunnen nemen!! Voor jou ook een super weekend en geniet van alles wat je meemaakt! Zou dat nog ooit wennen in de Kasteellaan te Wijchen?? Groetjes!!!

• 29 September 2007 - 08:51

Maria:

Hoi Annika.
    Het is zaterdagmorgen en 't is hier droog of toch net niet. In ieder geval weer om achter de pc te kruipen en jouw verhalen weer te lezen. Het klinkt allemaal heel indrukwekkend. Ik hoop dat je hoofdpijn snel vertrekt, want dat kun je daar niet gebruiken. Genieten is het credo, met nu wekelijks afscheid van de kinderen. Geniet ook maar van je weekend in de bush, want de natuur dat is eigenlijk toch het mooiste wat er is!
    Fijn weekend en tot.............
    Maria

• 01 Oktober 2007 - 08:34

Elles:

Hee Miss inda Busch! Het blijft geweldig allemaal. Ik denk dat jouw vakantiebestemming voor de rest van je leven al bepaald is. Hier veel nieuws, maar geen zin om te typen....dus....later maar weer. Enjoy Enjoy! x El

• 01 Oktober 2007 - 17:03

Cobyentheo@planet.nl:

Wat een boeiende belevenissen. Het lijkt wel één grote enerverende, afwisselende en sportieve vakantie!! Maar goed dat ook van je werk met die lieverdjes vertelt, zodat het ook nog een educatief, creatief en sociaal gebeuren wordt!
    We waren een paar afleveringen achter maar nu weer helemaal bij! We genieten erg van je levendige relaas! Kun je geen Zuid-Afrikaanse correspondent bij Babette worden? Nog heel veel plezier in de komende weken!

Groeten en liefs uit Rhenen.

• 02 Oktober 2007 - 14:02

Ab:

Ha die Annika,
    het blijven geweldige belevenissen van jou om te lezen! Nou, mijn belevenis met de Pullen op de boot was ook super. Guus was een zeer bedreven kapitein van de boot en een goede gastheer; hij had gezorgd voor hapjes en drankjes, dus we kwamen niets tekort. Tijdens het varen door de grachten van Amsterdam werden we vergezeld door de klanken van André Hazes en Guus zong vrolijk mee. Ook ik mocht een stukje varen en dat was hartstikke leuk. 1 keer mocht ik vol gas geven en het scheelde maar een haar of je moeder was in het water gevallen. Ook Ulrike mocht met een kapiteinspet op haar stuurkunsten tonen. We hadden ook enorm getroffen met het mooie weer. Het was zonnig en warm, het leek wel zomer. Daarom waren we niet de enigen met een boot in de grachten van Amsterdam. Na een hele middag varen was ik wel rozig geworden en op de terugweg naar huis maar weer een heerlijke Big Tasty gescoord bij de Mac met Ulrike, Mirjam en mijn prinses Laila. De belevenissen van die dag staan uiteraard weer op DVD, gemaakt door je pa, en geven een hele goede indruk van die dag; moet je zien! Nou, ik ga maar weer verder aan het werk, tot horens! Ben weer zeer benieuwd naar je belevenissen!
    Doeiiiiiiii, Ab

• 02 Oktober 2007 - 17:22

Mirjam:

Hoi lieve Annika,

Oh ik ben echt jaloers op jou! Je maakt hele mooie dingen mee.... Wat je nu in die de paar maanden meemaakt zal je nooit vergeten. Geweldig!!!
    Vind je nu ook dat je zelf veranderd bent? Dat zeggen mensen toch altijd. Als je een paar maanden in Afrika bent, ben je een totaal ander mens.
    De tijd gaat ook zo snel.. Voor je weet ben je alweer terug. Vind je het jammer om straks Afrika weer te verlaten?
    Voor ons is het fijn om je weer te zien. Ik spreek nu ook namens Ulrike...
    ALs je weer terug bent is het huisje van Ulrike en Mirjam al bijna klaar. Het gaat nu zo snel. Het dak zit erop, binnenvloer is gestort. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het plaatsen van de binnen muren, toiletten en badkamer. Ongelooflijk om ons huisje zo te zien groeien.
    Ik heb nog goed nieuws. Het examen dat ik voor mijn werk moest doen heb ik gehaald. En vanaf 1 november heb ik een vast contract. Ben daar zo blij mee.. Eerste keer in mijn leven dat ik een vaste aanstelling heb gekregen.
    Heel veel plezier nog en ik benieuwd naar je nieuwe verhalen.
    Liefs en een dikke knuffel,
    Mirjam

• 04 Oktober 2007 - 17:03

Aldenhof :

he annika eerst dacht ik goh het lijkt wel of babet aan het schrijvenis jullie hebben veelvan elkaar weg wat schrijven betreft.ik kan me zo voorstellen dat afscheid nemen zwaar is vooral als je die van die lieverds hebt thabo bongi brian wij hebben hier alleen maar van die namen zzoals jan piet en klaas och die kunnen soms ook heel lief zijn annika ik ken je haast niet mee. vroeger als je op de fiets naar de stad moest vond je dat niet zo prettig, nu ga je op zo 'n quarterbike heel knap en dan nog wel door het bos oei wat een lef zo dit stukje moest ik nog even kwijt ik had eergister op een verkeerde knop gedrukt van daar graag wil ik met je mee in de rugzak als je naar het p krugerpark ga . dus in gedachten ben ik bij je groetjes jut en jul dag lief xxx